Koupaliště a kemp Vémyslice

Rekreační oáza na řece Rokytné

Kontaktní informace

+420 724 690 924, hospoda pouze v sezóně: +420 731 289 645
Oficiální stránky
kempvemyslice@seznam.cz

Poznámky

Kontakt: Pavel Caha, Pionýrská 531, Moravský Krumlov, 672 01

Kemp a koupaliště ve Vémyslicích překvapí klidem a pohodou.

Koupaliště má tvar přibližně obdélníku o rozměrech 153 a 54 metrů, vodní plocha je 0,7 hektaru. Hloubka vody je od 0,5 metru do 4 metrů. Břehy jsou upravené, travnaté. Stín stromů je jen na jižním břehu. Blízko kempu mohou děti řádit v brouzdališti. Návštěvníkům slouží též budova se sociálním zázemím - sprchy a WC. Areál je oplocen.

Kemp nabízí plochu pro 60 stanů, 30 přípojek pro karavany a 8 velmi solidních obytných buněk po 4 lůžkách. Vybavení buňky je toto: 2 patrové postele, prošívané deky, polštáře, stůl, 3 čalouněné židle, kuchyňský kout s veškerým nádobím (nerezovým), el. dvouplotýnkový vařič, lednice, varná konvice, vysavač.

U kempu je víceúčelové hřiště na volejbal, nohejbal, softtenis. Návštěvníci mohou hrát stolní tenis, streetball, pétanque, kulečník. Otevřeno je občerstvení. Je dostupně připojení na Wifi síť zdarma. Rozdělávání ohně je dovoleno.


Umístění

GPS souřadnice

49°1'42.332"N, 16°14'43.940"E

Adresa

Vémyslice 671 42

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Vémyslice
Nadmořská výška
250 m.n.m.
Základní číselné údaje
Plocha koupaliště 0,7 ha. Hloubka vody od 0,5 m do 4 m. Plocha pro 60 stanů nebo karavanů. Ubytování též v 8 chatkách po 4 lůžkách.

Přístup

Příjezd vlakem

Z nejbližší železniční stanice Rakšice je to do kempu po silnici 8,6 km. 

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Místní autobusy - zastávka Vémyslice, U Kostela - 1,4 km - linka 443, 444, zastávka Vémyslice, nový hřbitov - 510 m - linka 443.

Příjezd osobním autem, parkování

Pokud se chcete ubytovat, jeďte západně od obce Vémyslice šikmo polní silnicí, pak přes úzký most přes říčku Rokytnou a dojedete ke Kuchyňkovu mlýnu. Zde se dejte prudce vpravo po lesní cestě.

Pokud se chcete jenom vykoupat, je lepší, pokud západně od Vémyslic odbočíte kolmou silnicí přímo k Rokytné, u ní zaparkujete auto, řeku přejdete po mostě a již jste na koupališti.

Auta ubytovaných návštěvníků kempu parkují přímo u stanů, auta návštěvníků koupaliště na opačném břehu řeky.

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Bus případných návštěvníků kempu a koupaliště se nedostane přes Rokytnou přes úzký most. Musí zaparkovat na opačném břehu řeky. 

Přístup pěšky

Kemp leží přímo na trase žluté turistické značené trasy, která vede podél Rokytné z Jaroměřic nad Rokytnou do Moravského Krumlova. Málokdo ovšem po ní chodí. Většina návštěvníků přichází po místní silnici ze západního okraje Vémyslic.

Příjezd na kole, parkování kol

Kola je možno parkovat u stanu, nicméně majitel kempu nabízí úschovu zdarma. Je možno přijet z Vémyslic, ale dobře sjízdná polní cesta vede ke kempu podél Rokytné také z obce Rybníky.

Poznámky pro vozíčkáře

Pro vozíčkáře je kemp vhodný.

Rady a tipy

Pokud chcete prožít nepříliš náročnou a klidnou dovolenou s čistým koupáním v přírodě, pak jsou Vémyslice dobrou volbou. V blízkém okolí ale není příliš mnoho turistických lákadel a historických památek s návštěvnickým provozem. Je dobré mít vlastní auto a navštívit vzdálenější cíle: Brno, Znojmo, Rosice, Ivančice, údolí Oslavy, Třebíč,....

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu