Bývalý výhled na Brno z terasy hotelu Myslivna

Zajímavý zážitek v městské části Kohoutovice

Kontaktní informace

+420 547 107 111
Oficiální stránky
info@hotelmyslivna.cz

Hotel Myslivna ve stráni nad Brnem byl postaven v l. 1938-39 jako výletní restaurace podle návrhu Bohumila Turečka. Hotelový provoz byl zahájen až r. 1987. Byl oblíben pro svoji polohu v blízkosti veletržního areálu i centra města, přestože stál osamoceně v lese, zdánlivě tedy od města daleko. Kdyby nebylo terasy s výhledem na moravskou metropoli a kdyby někoho poslepu dovezli na Myslivnu, tipoval by na první pohled hotel na samotě v horách.

Z letní terasy bylo hezky vidět údolí řeky Svratky, za ním Masarykova čtvrť, hrad Špilberk, část centra města a pak ve větší vzdálenosti sídliště Líšeň a kopec Hády s lomem - první výběžky Moravského krasu.

Jednou z akcí, kterou se hotel zapsal do historie, bylo ubytování urajinských uprchlíků v několika měsících těsně po vypuknutí války r. 2022. 

Na konci roku 2023 byl hotel Myslivna zbourán. Majitel nemovitosti slíbil, že na místě postaví byty, které budou vybaveny mj. wellness střediskem a restaurací na střeše, z níž bude stejný výhled, jako před zbouráním hotelu. Hotovo má být r. 2026.



Umístění

GPS souřadnice

49°11'19.070"N, 16°33'13.572"E

Adresa

Nad Pisárkami 1
Brno-Kohoutovice
Brno 623 00

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Kohoutovice
Nadmořská výška
365 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Nejbližší stanicí je Brno hlavní nádraží.

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Z hlavního nádraží jeďte tramvají č. 1 na zastávku Pisárky, odkud jezdí autobus č. 68 (spoje jezdí cca po 2 hodinách). Vystupte na konečné zastávce Myslivna.

Příjezd osobním autem, parkování

Osobním autem dojedete na místo.

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Autobusem dojedete až na místo.

Přístup pěšky

K bývalé Myslivně lze dojít pěšky z konečné stanice Kohoutovice, Jírovcova trolejbusu č. 37 po zelené značce (necelé 2 km po rovině) nebo po zelené značce 1,5 km do kopce ze zastávky Koniklecová trolejbusu 26. Trolejbusy 37 a 26 mají počátek jízdy na Mendlově náměstí, kudy jezdí i tramvaj č. 1.

Příjezd na kole, parkování kol

Dobrá dostupnost ze všech částí města. Pokud pojedete od řeky z Pisárek, pak je nutno ulicí Antonína Procházky, Šárka a Nad Pisárkami překonat nepříjemné stoupání.

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu