Rybník Pod Krátkou

Možnost koupání mezi obcemi Doubravice nad Svitavou a Kuničky


Mezi městysem Doubravice nad Svitavou a obcí Kuničky stoupá rozbitá místní silnička. Přibližně 1 km západně od Kuniček komunikace překonává příčně údolí bezejmenného potoka, na němž je vystavěn rybník s plochou hladiny necelého půl hektaru. Na mapách rybník nemá jméno.

Místní občané za horkých letních dní vyhledávají rybník ke koupání. Občas se k nim přidá i nějaký ten turista směřující po červené značce přes zříceninu hradu Doubravice nad Svitavou. Osvěžení ve vodě najdou i cyklisté, neboť silnička mezi Doubravicí a Kuničkami je spojkou mezi údolím Svitavy a Drahanskou vrchovinou (cyklotrasa 5204). Nejlepší přístup k vodě je na západním břehu. U rybníka není žádné občerstvovací stanoviště (myšleno např. bufet) a koupání je samozřejmě na vlastní nebezpečí.


Umístění

GPS souřadnice

49°26'22.002"N, 16°40'0.785"E

Adresa

Kuničky, Doubravice nad Svitavou 679 11

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Kuničky, Doubravice nad Svitavou
Nadmořská výška
494 m.n.m.
Základní číselné údaje
Plocha rybníka je asi 0,48 ha (vlastní měření).

Přístup

Příjezd vlakem

Nejbližší železniční zastávka se jmenuje Doubravice nad Svitavou (na trati Brno - Česká Třebová). Zastavují zde jen osobní vlaky.

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Do Doubravice nad Svitavou jezdí autobusové linky 234 Blansko - Boskovice, 258 Boskovice -Skalice n. S. - Obora - Doubravice a 259 Boskovice - Újezd u Boskovic - Doubravice.  Všechny jsou provozovány v pracovní dny i o víkendu, ale v sobotu a v neděli s malým počtem spojů. Vystupte na zastávce Doubravice, ZD.

Do Kuniček, resp. na zastávku v horní, tj. východní části obce jezdí linka 240 Sloup - Rájec-Jestřebí, žst.

Příjezd osobním autem, parkování

Autem lze dojet až k rybníku. Cesta mezi Doubravicí a Kuničkami je ale místy velmi rozbitá. Pokud si chcete udělat pěší výlet, doporučujeme, abyste auto zaparkovali v Doubravici někde v ulici, kde najdete červenou značku, která vede do údolí Nešůrky a pak přes zříceninu Doubravice vede do Kuniček anebo můžete nechat auto v Kuničkách dole u hospody.
  

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Doporučujeme parkování v Doubravici nad Svitavou na náměstí. Vedoucí zájezdu také může lidi vysadit na východním (horním) konci Kuniček a nechat je jít pěšky po červené značce do Doubravice.

Nejezděte do střední a dolní části Kuniček, vůz byste tady neotočili.

Přístup pěšky

Okolo rybníka vede červená značka. Z Kuniček je to sem od autobusu asi 1,5 km, z Doubravice z náměstí asi 3 km, od vlaku asi 3,5 km.

Příjezd na kole, parkování kol

Okolo rybníka vede rozbitá asfaltová silnička a též cyklotrasa 5204.

Poznámky pro vozíčkáře

Vozíčkář se k rybníku dostane jedině autem.

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu