Fiola

Veřejné tábořiště na řece Jihlavě

Kontaktní informace

+420 776 550 500
Oficiální stránky
fiolinamohelno@seznam.cz

Při řece Jihlavě pod Mohelnem se můžete na jednu či několik nocí zastavit s vlastním stanem nebo karavanem na veřejném tábořišti Mohelno, kterému se někdy říká Fiola. Podotkněme, že kousek vedle najdete rekreační chatový areál téhož jména. 

Na veřejném tábořišti Fiola je velmi skromné vybavení - suché WC, malý stánek s občerstvením a jednoduchý plac pro stany. Část plochy okupují stálí karavanisté. Chybí pitná voda. 

Příznivci oceňují přírodní charakter lokality, možnost koupání v čisté tůni řeky Jihlavy a "pravou tmu" v noci, méně nadšení bývají hosté ze stavu WC, ze skutečnosti, že nejlepší místa u řeky patří stálým nájemcům a že cena neodpovídá kvalitě služeb. 

Tábořiště lze dobře využít při vícedenním poutování po červené značce mezi Třebíčí a Ivančicemi. 


Umístění

GPS souřadnice

49°5'49.940"N, 16°12'2.402"E

Adresa

Mohelno 675 75

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Mohelno
Nadmořská výška
250 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Jeďte do železniční stanice Ivančice (konečná na odbočné trati z Moravských Bránic). Z Brna sem jezdí některé vlaky přímo, jiné s přestupem v Moravských Bránicích. Můžete také jet do žst Tetčice na trati Brno - Jihlava. Z obou uvedených míst dál pokračujte autobusem.

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Nejbližší obcí je Mohelno. Jezdí sem autobusová linka 423 Rosice - Tetčice, žel. st. - Ivančice, nám. - Oslavany aut. st. - Mohelno. Všimněte si, že v Tetčicích snadno přestoupíte z vlaku na tento autobus a jízdní řády na těsné přípoje z Brna opravdu pamatují. V Ivančicích autobus k železniční stanici nezajíždí, je nutno kus cesty přejít pěšky. Spoje linky 423 jsou v provozu v pracovní dny i v sobotu a v neděli a v letní polovině roku lze o víkendech na vybraných zastávkách vyložit a naložit  kromě osob i jízdní kolo. V Mohelně vystupte na konečné. Do Mohelna jezdí i autobusy z Kralic nad Oslavou od železniční stanice, z Náměště nad Oslavou i ze Třebíče, ale žádný z nich nejede o víkendu.

Příjezd osobním autem, parkování

Jeďte z Mohelna na jih nebo z Dukovan na sever k řece Jihlavě a u ní odbočte po polní cestě k tábořišti. V noci může být zavřená závora na vjezdu.   

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Busem se na tábořiště nedostanete. 

Přístup pěšky

Tábořiště leží na červené značce mezi Třebíčí a Ivančicemi, lze je dobře využít při vícedenním putování. Z Třebíče je to sem 45 km, z Ivančic 20 km. 

Příjezd na kole, parkování kol

Tábořiště je dostupné na kole, viz příjezd autem. 

Poznámky pro vozíčkáře

Tábořiště je dostupné pro vozíčkáře, pokud přijedete autem. Koupání a WC nikoliv. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu