Kemp Eldorádo Litice nad Orlicí

Možnost ubytování v chatkách nebo ve vlastním stanu v romantickém údolí

Kontaktní informace

+420 777 817 010


Kemp Eldorádo je rozložen v malebném údolí říčky Divoké Orlice, která zde pod zříceninou hradu Litice teče v několika zaklesnutých meandrech. 

Kemp najdete na konci slepé silnice přímo v údolí řeky, na levém břehu. Areál má rozlohu cca 0,7 ha, je rozložen podél břehu a je tvořen hospodou, chatkami, místem pro stany a karavany a sociálním zázemím (WC a sprchy s teplou vodou). 

Ubytovaní především ocení čistotu a  klid orámovaný šploucháním vody v řece. Nad areálem v úbočí kopce vede železniční trať s tunelem. Vlaky občasnou jízdou a houkáním podtrhnou romantiku krásného údolí. 

Kemp je v provozu jen v letní sezoně. 

Stezka údolím Divoké Orlice značená červeně vede po pravém, tj. protějším břehu a nástup na ni je asi 1 km severovýchodně od kempu. 


Umístění

GPS souřadnice

50°4'47.720"N, 16°21'24.419"E

Adresa

Litice nad Orlicí
Záchlumí 561 86

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Litice nad Orlicí
Nadmořská výška
348 m.n.m.
Základní číselné údaje
V kempu je k dispozici celkem 30 lůžek v chatkách. Pět chatek je 2 lůžkových, pět chatek je 4 lůžkových.

Přístup

Příjezd vlakem

Jeďte do žst Litice nad Orlicí na trati Týniště nad Orlicí - Letohrad. 

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Do Litice nad Orlicí jezdí v pracovní dny autobusy ze Žamberka. Protože zástavba vesnice ve stísněném údolí nedovoluje jejich vjezd a otočení, mají linkové spoje točnu blízko nádraží. Vystupte na zastávce Záchlumí, Litice, konečná. 

Příjezd osobním autem, parkování

Autem lze dojet po silničce až do kempu. Jediný možný příjezd je ze Záchlumí, pak skrz průmyslový areál v Litici a potom přes zástavbu vesnice Litice nad Orlicí. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Autobus může parkovat jen u žst Litice nad Orlicí nebo pak u autobusové točny. Dovnitř zástavby Litice nevjíždějte, není tu místo na otočení. 

Přístup pěšky

Z Litice nad Orlicí, žst: jděte po červené značce asi 1 km podél řeky pod hradem. V místě, kde značka přechází z levého břehu na pravý, pokračujte cestou po levém břehu. Po dalším 1 km dojdete do kempu. 

Z Potštejna, žst: jděte po červené značce asi 5 km krásným údolím proti proudu Divoké Orlice do Litic nad Orlicí. Zde přejděte z pravého břehu na levý a dejte se zpět po proudu po levém břehu. Po dalším 1 km dojdete do kempu. 

Příjezd na kole, parkování kol

Do kempu lze pohodlně dojet na kole a vybrat si jej jako základnu pro podnikání výletů po okolí. Např. údolím Divoké Orlice mezi Potštejnem a Záchlumím vede cyklotrasa značená terénním značení KČT (značka modrá). 

Poznámky pro vozíčkáře

Kemp je dostupný pro vozíčkáře, ale přímo v něm je řada bariér, např. úzké dveře, schůdky a prahy. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu