Cala Figuera

Záliv s přístavem a stejnojmenná vesnice na jižním pobřeží Mallorky


Na jihovýchodě Mallorky je pobřeží tvořeno 5 až 20 m vysokými vápencovými skalami s mnoha poloostrovy a zálivy. Jen na některých místech se mezi skalami vytvořily pláže. Vesnice Cala Figuera, součást města Santanyí, leží na břehu hlubokého  zálivu, který se stal přístavem, pláž tu není vůbec, ale dovolenou tady tráví milovníci potápění a krásných přírodních scenérií. 

Koupání v moři je tady ale vyřešeno také. Ze skal na několika místech vedou do vody žebříky, z nichž slezete a pak buď děláte tempa nebo se necháte unášet vodou. Nic pro neplavce a pro malé děti. 

Od hotelu Villa Sirena s báječným posezením na terase je možno jít nad pravým břehem zálivu na skalní špičku, která je při bouřlivém moři bičována větrem a vodou a nese výrazné stopy abraze. Hezké vycházky jsou i na levém břehu zálivu. 




Umístění

GPS souřadnice

39°19'46.814"N, 3°10'21.466"E

Adresa

Cala Figuera
Santanyí 07650

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
0 m.n.m. - 20 m.n.m.

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Jeďte z Palmy busem č. 501 do Camposu (linka dále pokračuje do Manacoru) a zde přestupte na bus č. 516. Vystupte na konečné Cala Figuera.

Příjezd osobním autem, parkování

V zástavbě vesnice Cala Figuera lze parkovat na několika místech. Protože nápor turistů tu není intenzívní, bývá tu místo k parkování i v rekreačních špičkách. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Speciální parkoviště pro autobusy v Cala Figuera není. 

Přístup pěšky

Hezká, ale velmi krátká vycházka, se nabízí na pravém břehu zálivu od hotelu Villa Sirena ke skalnímu výběžku. 

Příjezd na kole, parkování kol

Do Cala Figuera lze přijet jedině po silnici, cyklostezky tu neexistují. 

Poznámky pro vozíčkáře

Ulice v Cala Figuera mají hladké povrchy, ale jsou často velmi strmé. Vezměte si doprovod. Vycházka na pravém břehu ke skalnímu výběžku není pro vozíčkáře dosažitelná. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu