Mirador Ricardo Roca

Krásná vyhlídka na západě Mallorky


Mirador Ricardo Roca je jedna z nejkrásnějších vyhlídek na západě Mallorky. Pobřežní silnice mezi městem Andratx a křižovatkou Cap des Bosquet se zde vine mezi skalami a příkrými stráněmi asi 330 metrů nad hladinou moře. U ní nad krátkým tunelem je postavena vyhlídková plošina, z níž se otevírá jedinečný pohled na moře i část pobřežního vápencového pohoří Tramuntana

Koho by krajina omrzela, může zajít do blízké restaurace Es Grau a výhled z její terasy doplnit něčím chutným. Na rozdíl od vyhlídky (=miradoru), kde je vstup volný, zde budete muset platit...


Umístění

GPS souřadnice

39°38'44.614"N, 2°27'4.783"E

Adresa

Estellencs 07191

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
330 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Do této části Mallorky se vlakem nedostanete. 

Příjezd jinou hromadnou dopravou

V zimní i v letní sezoně se do Andratxu dostanete z Palmy aut. st. autobusem č. 102, do Banyalbufaru a Estellencsu jede linka č. 202. Po popisované silnici mezi Andratxem a Estellencsem ale linkové autobusy nejezdí. Viz též Mapa trasy - CTM (tib.org)

Příjezd osobním autem, parkování

Na obou výchozích místech, tedy ve městě Andratx i na křižovatce Cap des Bosquet je spolehlivé dopravní značení, díky kterému dobře vyhledáte silnici Ma-10, která vede k vyhlídce. U ní je větší parkoviště při straně silnice přivrácené k moři a k restauraci Es Grau, na opačné straně můžete parkovat na méně rozlehlém prostoru. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Viz příjezd pro auta.

Přístup pěšky

Doporučujeme vydat se po hřebenové trase GR 221. Podle znalců na přechod od západu potřebujete asi 7 dní a dostatečné informace o lokalizaci vodních pramenů. Přímo okolo vyhlídky ale GR 221 ani žádná jiná značená trasa nevede. 

Příjezd na kole, parkování kol

Silnici u vyhlídky cyklistům doporučujeme, protože v této části Mallorky jinou komunikaci pro trasu výletu nemáte. Jen si musíte dát pozor na bezpečnost a na některé motorizované piráty silnic a jejich bezohlednou jízdu. 

Poznámky pro vozíčkáře

Pro vozíčkáře je vyhlídka nedostupná, z plošiny v restauraci Es Grau si ale podobný výhled vychutnáte dobře. Na překonání šikmé rampy na schodech vedoucích dovnitř je třeba mít doprovod. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu