Hotel Gloria Palace v San Agustínu

Jeden z největších a nejpříjemnějších komplexů na ostrově Gran Canaria


Roku 1988 byl nad městem San Agustín 600 metrů od pobřeží Atlantského oceánu na ostrově Gran Canaria otevřen hotel, který si postupně oblíbili klienti z celé Evropy, hlavně Skandinávci a Němci. Ještě více návštěvníků sem zamířilo po rekonstrukci roku 2007. 

Na Kanárských ostrovech panuje celoročně klima příznivé pro rekreaci u moře. Investor stavby hotelu nepoužil žádný pozemek v blízkosti pláže, ale vsadil na mohutnou stavbu nad městem s překrásným výhledem východním směrem. Protože hotel nemá polohu přímo u moře, nabízí možnost koupání v bazénech, což většina hostů využívá tak, že nemusejí během rekreace hotelovou zónu opustit. Spolu s koupáním mají všechny další služby "u nosu". 

Nyní popořádku.

Hotel Gloria Palace v San Agustínu tvoří obří budova postavená na půdorysu části mezikruží. Je 346 dvoulůžkovými pokoji v devíti podlažích a jejich balkóny orientovaná směrem na východ, což hostům umožňuje jedinečné zážitky v podobě pozorování východů slunce. Kromě ní hotel nabízí ubytování v nízké přístavbě u bazénu ve vícelůžkových rodinných pokojích, které poskytují výhled do zahrady, ale nikoli na oceán. Celkový součet počtu pokojů pak je 448. Ačkoli počet hostů v hotelu se pohybuje kolem jednoho tisíce, veškerý jejich pohyb je architekturou stavby dobře řešen a "rozmělněn", takže téměř nikde nemáte pocit přeplněnosti. 

V hotelu jsou dvě restaurace. První z nich v přízemí nabízí předem objednané snídaně, obědy a večeře, všechny s obrovským výběrem jídel. V přízemí také hosté najdou obchody se suvenýry a o patro výš kulturní sál, kam večer mohou zajít na koncerty či společenské večery. Druhá restaurace a la carte se nachází na terase v nejvyšším patře. Stolovat můžete buď v kryté zóně pod střechou nebo jen pod slunečníkem. Restaurace sousedí s luxusním bazénem. Jak od bazénu tak od restauračních stolů se otevírá fantastický pohled na město a oceán a je jedno, zda sem zavítáte za denního světla nebo večer. Nejvyšší patro najdete pod názvem Chill out

U bazénů pod hotelem je rušno od rána do večera. Pokud je mírně chladno, třeba v lednu, provozovatel vodu ohřívá. Dětem se věnují animátoři, pro dospělé se pořádají v určených hodinách chvilky cvičení ve vodě nebo je na programu výuka dovedností v různých sportech. 

K hotelu je přistavěno obrovské wellness centrum zvané Thalasso. Nabízí bazény s ohřívanou mořskou vodou (v jednom je voda studená) s chrliči a masážními lůžky a s možností slunění venku. Vstup je možný za příplatek. Za jiný příplatek si můžete užívat saunu, turecké lázně nebo například masáže. Komplex bazénů má neobyčejně půvabně řešen systém střech. 

Nad hotelem byl postaven soubor tenisových hřišť, která jsou přístupná buď ze silnice nebo výtahem přímo z hotelu. Hru je možné si objednat - samozřejmě za příplatek. 

Do hotelu se vstupuje obrovskou halou od severu, kde je i hotelové parkoviště. Pokud byste s vaším nebo půjčeným vozem tady nenašli místo, je možno parkovat i pod hotelem. 

Jedinou nevýhodou hotelu je poměrně velká vzdálenost od pláže - asi 600 m. Hosté k ní mohou jít pěšky nebo busem. Jiný bus je zaveze k dalším věhlasným plážím Playa de Inglés nebo u dun Maspalomas. 

Pobyt v hotelu si můžete objednat bud přes cestovní kancelář nebo sólo např. přes booking.com. V prvním případě vás bus doveze od letiště až k hotelu, druhou možnost patrně budete volit při pújčení auta na letišti. Pokud jste odhodláni strávit pobyt jen v hotelu, pak volte plnou penzi (all inclusive), pokud budete chodit na pláže ve městě nebo v okolí, pak doporučujeme polopenzi a pokud budete čas trávit poznávání krás ostrova a turistikou, pak se hodí mít zajištěny jen snídaně. 


Podle:

Dovolená Gloria Palace San Agustín Thalasso & Hotel 2023 | NaCesty.cz, 20. 2. 2023



Umístění

GPS souřadnice

27°46'21.190"N, 15°32'50.250"W (vchod)

Adresa

Las Margaritas
San Agustín
San Bartolomé de Tirajana 35100

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
40 m.n.m.
Základní číselné údaje
Hotel disponuje 448 pokoji. Byl otevřen r. 1988, renovován r. 2007.

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Z letiště je možno dopravit se do San Agustínu linkovým busem (směry linek mířící do Playa de Inglés). 

Příjezd osobním autem, parkování

Parkovat je možno u hotelu nebo pod ním. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Zájezdový autobus u hotelu parkovat nemůže. Hosté vystupují poblíž vchodu. 

Přístup pěšky

Od autobusové zastávky linkových autobusů jděte vzhůru asi 300 m ulicí Las Margaritas. 

Příjezd na kole, parkování kol

Městem vede cyklostezka, k hotelu je nutno dojet po silnici. 

Poznámky pro vozíčkáře

Hotel je z větší části bezbariérový. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu