Výhled z parkoviště Degollada del Aserrador

Krásná podívaná na vrcholové partie ostrova Gran Canaria


Silnice mezi obcemi San Bartolomé de Tirajana a Tejeda se klikatými serpentinami vine horami ve středu ostrova Gran Canaria. Sopečný horninový podklad je silně erodován, takže odolnější části vulkanických výlevů čnějí do výšky do hezkých tvarů kopců, věží nebo tvoří skály, v méně odolných vrstvách občasné vodní toky vyhloubily údolí. 

Jedno z vyhlídkových parkovišť při této silnici se jmenuje Degollada del Aserrador. Poskytne vám příležitost prozkoumat sopečné tvary zemského reliéfu nebo se jen laicky dívat a kochat. 



Umístění

GPS souřadnice

27°57'33.671"N, 15°37'37.019"W

Adresa

Tejeda 35360

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
1415 m.n.m.

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Můžete použít autobusovou linku č. 18 Faro Maspalomas - Tejeda a vystoupit na vyhlídce na zastávce Las Moradas. Jedou sem ale v pracovní dny jen tři páry spojů denně, v sobotu a v neděli jen dva. Viz též zde.  Zastávka může posloužit jako výchozí bod pro pěší túru na skálu Roque Nublo. 

Příjezd osobním autem, parkování

Na parkoviště se vejdou přibližně 4 auta. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Parkoviště není určeno pro autobusy. 

Přístup pěšky

Na parkoviště se nejlépe dostanete autem. Ale pokud jste příznivci pěší turistiky, můžete odtud vyrazit na překrásnou horu Roque Nublo. 

Příjezd na kole, parkování kol

Parkoviště s vyhlídkou může být jedním z možných cílových bodů pro jízdu z Maspalomas do centra ostrova. Na cestu doporučujeme vzít si hodně vody a nabitý telefon. 

Poznámky pro vozíčkáře

Po příjezdu autem si výhled zcela jistě dobře užijete. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu