Výhledy ze silnice jižně od osady Ayacata

Famózní zážitek v horách ostrova Gran Canaria


Ze silnice GC-60 jižně od osady Ayacata v hornatém srdci ostrova Gran Canaria se otevírají fantastické výhledy. Nahoru na východě se vypíná hřeben s nejvyššími horami ostrova, např. Pico de las Nieves (ta ale ze silnice vidět není), El Montaňón (1762  m.n.m., tu uvidíte ze silnice přímo nad osadou Ayacata). Na severu nad silnicí obzoru dominuje hora Roque Nublo (1813 m.n.m.), často ukrytá v oblaku. Směrem k západu terén spadá k přehradě Los Niňos roklemi Barranco de Ayacata a Barranco de Pedro Gonzales. 

Na několika místech lze u silnice zastavit, kochat se a fotit. 


Umístění

GPS souřadnice

27°56'45.264"N, 15°36'45.153"W

Adresa

San Bartolomé de Tirajana 35290

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
1190 m.n.m. - 1310 m.n.m.

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Můžete použít autobusovou linku č. 18 Faro Maspalomas - Tejeda a vystoupit např. v osadě Ayacata, výchozím bodu na túry do okolí. Jedou sem ale v pracovní dny jen tři páry spojů denně, v sobotu a v neděli jen dva. Viz též zde.  

Příjezd osobním autem, parkování

Silnice GC-60 je dobře sjízdná, jen musíte dávat pozor v ostrých zatáčkách. Na rozšířených místech lze bez problémů zastavit. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Silnice GC-60 je dobře sjízdná, jen musíte dávat pozor v ostrých zatáčkách. 

Přístup pěšky

Podél silnice GC-60 vede mezi San Bartolomé a a Ayacatou turistická stezka, z níž se otevírají stejně krásné výhledy jako ze silnice. 

Příjezd na kole, parkování kol

Silnice GC-60 slouží jako přístupová komunikace pro cyklisty, kteří si dali za cíl vyjet od moře až do nejvyšších partií ostrova. Doporučujeme s sebou vzít přiměřené množství vody. 

Poznámky pro vozíčkáře

Na několika vyhlídkách lze zastavit a bez problémů si užít výhledy. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu