Hotel Rural Villa Ariadna

Skvělé ubytování s výhledem k moři na ostrově Tenerife


Venkovský dům Hotel Rural Villa Ariadna ve městě Güímar na ostrově Tenerife nabízí působivé ubytování s překrásným výhledem na město, moře a ostrov Gran Canaria na horizontu. Provozovatelem je muž, který se na Kanárské ostrovy přistěhoval z Německa, spolu s manželkou, která pochází z ostrovů. Pořídili si na nesmírně atraktivním místě asi 5,5 km od moře nemovitost, která si přímo říkala o významné slovo v kategorii malých ubytování. 

Hostům jsou k dispozici 4 pokoje v prvním patře, vždy s vlastním sociálním zařízením, buď jednolůžkové nebo dvoulůžkové, a jedno studio pro 3 osoby v podkroví. Výhled si klienti hotelu užívají buď k horám nebo na město či moře. Naprosto fantastický výhled mají hosté z podkrovního velkého pokoje, kteří mohou sledovat panorama hor, města i moře současně. Mohou sledovat také východy Slunce nad horami vzdálenými 80 km odsud na ostrově Gran Canaria. Zvlášť zajímavé bývá také pozorování Měsíce, jehož svit se odráží v mořské hladině. 

Majitel podává mírně netradiční snídaně, na něž si téměř všechny suroviny sám vyrábí. Hosté si pochutnávají na domácím ovoci, chlebu, vejcích nebo jogurtech. Mohou jíst venku nebo v jídelně. Mohou využít vlastní bazén a kochat se pohledem na plodiny v sadu. Třeba granátová jablka nebo banány tady zrají přímo před očima. Sympatické je, že hotel je od sporadického provozu na ulici oddělen vysokou zdí. 

Řidiči hledající cestu k hotelu se musejí připravit na to, že některé uličky ve městě jsou velmi úzké, někdy dokonce neprůjezdné a většina z nich je velmi strmých. 

Na městskou pláž je to od hotelu asi 15 minut jízdy. 



Umístění

GPS souřadnice

28°18'29.844"N, 16°25'5.052"W

Adresa

Camino de La Corujera 90
Güímar 38500

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
335 m.n.m.

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Do Güímaru jezdí ze Santa Cruz buď přímé autobusy, nebo spoje s přestupem na dálničním exitu 22, přestupní zastávka má název Güímar (na dálnici), resp. Puzol (na silnici pod ní). 

Z letiště Tenerife Sur můžete do Güímaru cestovat s přestupem na dálničním exitu 22. 

Viz vyhledávač spojení na Autobusy veřejné dopravy Tenerife (titsa.com)

Příjezd osobním autem, parkování

Do centra Güímaru se dostanete od Santa Cruz nebo od letiště Jih (Aeropuerto de Tenerife Sur) po dálnici k exitu 22, kde odbočíte do města. Pro příjezd k hotelu je důležité najít dolní konec ulice Calle Guaza (28°18'42.632"N, 16°24'44.080"W) a ulicí stoupat vzhůru. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

-----

Přístup pěšky

Viz příjezd autem. 

Příjezd na kole, parkování kol

Viz příjezd autem. 

Poznámky pro vozíčkáře

Hotel není přizpůsoben pro vozíčkáře. Do všech místností s ubytováním se jde po prudkých schodech. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu