Vyhlídka od hotelu TUI Blue Los Gigantes

Jeden z mnoha pohledů ze západního pobřeží Tenerife na Atlantik a ostrov La Gomera


Západní pobřeží ostrova Tenerife má dvě podoby, které stojí ve vzájemném kontrastu. 

Od jihu k severu se střídají pásy nově založených sídel, jejichž účelem je ubytovat turisty a starat se o jejich blaho při rekreaci u moře. Mezi sídly se občas vyskytují nezastavěná místa. Nejsevernějším takto nově vybudovaným městem je Los Gigantes. 

Od Los Gigantes na sever se táhne pás pobřeží tvořený ryzí přírodou. Skály vysoké přes půl kilometru vyrůstají přímo z oceánu a tvoří přírodní překážku, na níž nebylo možno stavět žádná sídla ani komunikace, zato jsou tu jedinečné podmínky pro vývoj některých rostlin a živočichů. 

Město Los Gigantes administrativně patří k vnitrozemskému Santiago del Teide. Je v něm všechno, co si rekreant u moře může přát: hotely, penziony, přístav s možnostmi lodního výletu, obchody všeho druhu, nádherná příroda. Jen koupání na plážích není zcela bez vady, protože pobřeží je téměř všude skalnaté a pláže mezi skalami zaujímají poměrně malou rozlohu. Navíc stálý vítr od oceánu donutí plavčíky často vyvěšovat červené vlajky, takže koupání se někdy nekoná. Provozovatelé hotelů to řeší vybudováním bazénů, což rekreanti vítají. Ve městě je také na pobřeží vybudován přírodní bazén Piscina de Roca se vstupem zdarma. Od moře jej odděluje betonová stěna, o níž se tříští vlny, takže návštěvníci mají na koupání docela klid. To platí hlavně při odlivu. Naopak při přílivu může být koupání v bazénu docela adrenalinovou záležitostí. 

Avšak západnímu pobřeží Tenerife nemůžeme upřít jednu dokonalost. Jsou jimi úžasné rozhledy na skály Los Gigantes a na ostrov La Gomera. Pro tyto webové stránky jsme pro vás vybrali výhledy od hotelu TUI Blue při prosincovém západu Slunce. Překrásný zážitek. 


Umístění

GPS souřadnice

28°14'38.824"N, 16°50'32.936"W

Adresa

Avenida josé González Forte
Los Gigantes
Santiago del Teide 38690

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
10 m.n.m.
Základní číselné údaje
Ostrov La Gomera je od místa výhledu vzdálen 28,5 km.

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Z autobusových spojení do města Los Gigantes vyberme:  například sem jezdí poměrně hodně spojů linky 477 z Costa Adeje a několik spojů linek 493 z Guía de Isora. 

Příjezd osobním autem, parkování

Na vyhlídce u hotelu TUI Blue lze zastavit a krátce parkovat. V centrech měst Los Gigantes a Puerto Santiago se obecně parkuje velmi špatně. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Možnosti pro zastavení autobusu v Los Gigantes jsou velmi omezené. S velkým typem busu sem raději nejezděte.  

Přístup pěšky

Na vyhlídku nevede žádná značená cesta. 

Příjezd na kole, parkování kol

K vyhlídce lze na kole přijet pouze po silnici, speciální cyklistické komunikace zde nejsou. 

Poznámky pro vozíčkáře

Na vyhlídkovém místě se vozíčkář může pohybovat zcela bez problémů. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu