Pláže v Adeje a v Aroně

Koupání v největším středisku cestovního ruchu na ostrově Tenerife


Na území obcí Adeje a Arona na jihu Tenerife od 60. let 20. století začala růst střediska pro masový cestovní ruch. Během několika desetiletí v lokalitách, které byly zajímavé jen pěstováním tropických plodin a rybářstvím, developeři postavili hotelové komplexy s plážemi, restauracemi, bary a obchody všeho druhu. Za lenošením u moře se sem sjíždějí návštěvníci z celé Evropy, částečně i z Ameriky. 

Pláže spíše než pod názvem obcí Adeje a Arona najdete podle místních názvů nových lokalit: La Caleta, Costa Adeje, San Eugenio, Playa de las Américas, Los Cristianos. Některé z nich mají místní černý písek, jiné jsou pokryty zlatavým pískem dovezeným ze Sahary. Na některých místech je linie pláží přerušena skalami nebo úseky, kde jsou pláže kamenité. Ale i tato místa jsou někde využita ke koupání, protože město nebo soukromí provozovatelé tady stavějí mořské bazény s bariérami proti vlnám. Někdy je vstup veřejnosti dovolen, někdy jsou vyhrazeny pro klientelu hotelů. 

Rekreace u moře na jižním pobřeží Tenerife díky příznivým teplotám probíhá po celý rok, i když v zimě je voda přece jen studenější a návštěvníků poněkud méně. 

Pokud se jim lenošení u vody už nelíbí, mohou si u místních agentur nebo na interenetu dojednat výlety lodí do okolí nebo výlety na kterékoli zajímavé místo na ostrově. Vede samozřejmě El Teide a Masca


Umístění

GPS souřadnice

28°4'19.373"N, 16°43'57.882"W

Adresa

La Caleta, Costa Adeje, San Eugenio, Playa de las Américas, Los Cristianos
Adeje, Arona 38660

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
0 m.n.m. - 2 m.n.m.
Základní číselné údaje
V lokalitách na území obcí Adeje a Arona délka pláží severně od přístavu Puerto Colón činí asi 3 km, jižně od něj asi 3,6 km.

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Jeďte na autobusové nádraží v Costa Adeje (Estación Costa Adeje), kde má konečnou velké množství autobusových linek. 

Příjezd osobním autem, parkování

Parkovat s trochou štěstí lze v podstatě kdekoli, kde to předpisy umožňují. Na okraji Los Cristianos existuje stání pro karavany. 

Přístup pěšky

Podél pobřeží po celé délce vede zajímavá promenádní trasa. Bývá na ní hodně silný pěší provoz. 

Příjezd na kole, parkování kol

Podél pobřeží nedoporučujeme jezdit na kole, protože byste se mezi chodci neprodrali. 

Poznámky pro vozíčkáře

Celá stezka podél moře je téměř všude dostupná pro vozíčkáře, někde s doprovodem. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu