Hotel Revelton a Muzeum Fata Morgana

Hezké ubytování a zajímavá atrakce ve Františkových Lázních

Kontaktní informace

+420 358 880 016

info@fatamorgana-museum.cz

Blízko centra Františkových Lázní v ulici Ruská se stal oblíbeným hotel Revelton, který sídlí v jedné z mála budov, která nemá původní vzhled. Byla citlivě rekonstruována do moderního stylu, který neuráží laiky a pravděpodobně ani památkáře, protože je v souladu s okolní zástavbou a přitom nabízí všechny služby, které host v moderní době požaduje. 

Pokoje v hotelu jsou relativně malé, okolo 22 m2. Designérům se ovšem podařilo do nich dostat kuchyň, ložnici i koupelnu a spoustu drobností, které ani zdaleka v jiných ubytovacích zařízeních nejsou samozřejmostí. 

Zařízení disponuje čtyřmi hvězdičkami. Recepce je sice obsazena obsluhou, ale klienti se dovnitř budovy i do pokojů dostávají přes PIN kód. Hotel nabízí skvělé snídaně. To je taky jediná příležitost, kdy v budově obvykle potkáte někoho z personálu. 

Na střeše hotelu je terasa s výhledem. Jedna z místností je prezentována jako úniková hra

V jednom z pater je umístěno Muzeum Fata Morgana. Zde se "vyřádil" redakci neznámý výtvarník (možná jich bylo víc), který stěny několika místností opatřil realistickými výjevy. Pokud si k nim návštěvník stoupne, může ho jeho doporovod vyfotit v zajímavých komických situacích. Pobaví se dospělí i děti - ty určitě víc. 


Umístění

GPS souřadnice

50°7'12.192"N, 12°21'6.524"E

Adresa

Františkovy Lázně 351 01

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Františkovy Lázně
Nadmořská výška
445 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Jeďte do žst Františkovy Lázně. 

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Ve Františkových Lázních je centrální zastávkou místo s názvem Františkovy Lázně, městské sady. Dostanete se sem z okolních obcí i měst, nejvíc spojů jezdí z Chebu, a to v pracovní dny i o víkendu. 

Příjezd osobním autem, parkování

Parkovat lze na několika místech, např. na Parkovišti jih (50°6'48.745"N, 12°20'55.631"E), neplacené stání můžete využít u železniční stanice (stav r. 2022). 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Doporučujeme Parkoviště jih. 

Přístup pěšky

Centrem Františkových Lázní i v okolí si můžete naplánovat celou řadu vycházek spojenou např. s ochutnáváním pramenů. Vedou tady běžné turistické značky i místní značení. Hotel Revelton najdete v ulici Ruská naproti kostelu Povýšení sv. Kříže. 

Příjezd na kole, parkování kol

Rovinatý terén ve městě je vhodný pro jízdu na kole. Na frekventovaných místech dejte pozor na pěší.

Poznámky pro vozíčkáře

Hotel je bezbariérový. Bližší info na telefonu provozovatele. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu