Kyndlířky

Rozcestí a místo dalekého výhledu mezi Židlochovicemi a Nosislaví


Kyndlířky je název pro viniční trať v katastrálním území městyse Nosislav na jižní Moravě. Podle ní pojmenovali turisté rozcestí a informační místo na značené trase z Nosislavi k Akátové rozhledně na Výhonu. Značená trasa přes Kyndlířky vede od r. 2018. 

Na Kyndlířkách se sbíhají čtyři místní cesty, z toho dvě jsou asfaltové. Přestože je rozcestí v mírném sedle, otevírá se odtud velmi pěkný výhled jižním směrem do roviny Dyjskosvrateckého úvalu. 


Umístění

GPS souřadnice

49°1'33.831"N, 16°38'51.001"E

Adresa

Nosislav 691 64

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Nosislav
Nadmořská výška
276 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Jeďte do žst Židlochovice

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Jeďte autobusem buď do Židlochovic nebo do Nosislavi.

Příjezd osobním autem, parkování

Auto doporučujeme nechat buď v Židlochovicích nebo v Nosislavi.

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Průvodce busu může nechat účastníky výpravy vystoupit v Nosislavi, nechat je přejít přes Akátovou rozhlednu do Židlochovic, kde je zase nabere. 

Přístup pěšky

Z Nosislavi můžete jít buď po modré značce. Jiná cesta vede po místní silnici, která k rozcestí Kyndlířky stoupá ze severozápadního okraje obce. 

Příjezd na kole, parkování kol

Obě přístupové silničky z Nosislavi jsou sjízdné pro kola. Pokud byste chtěli přijet po modré značce od Akátové rozhledny, musíte mít horské kolo. 

Poznámky pro vozíčkáře

Obě přístupové silničky od Nosislavi jsou přístupné pro vozíčkáře, ale mají v několika úsecích prudší stoupání, které lze zvládnout jen s doprovodem. Úsek od Kyndlířek k Akátové rozhledně pro vozíčkáře sjízdný není. 

Rady a tipy

Doporučujeme auto nechat v Židlochovicích, jet do Nosislavi autobusem, jít pěšky trasu Nosislav - Kyndlířky - Sternův kříž - Výhon (Akátová rozhledna) - Židlochovice. Nejlepší je trasu absolvovat na jaře, kdy hezky kvetou keře a stromy, v létě za úmorného vedra tudy nechoďte. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu