Zehrermühle

Majitel starého mlýna na bavorské straně Šumavy provozuje penzion a camping

Kontaktní informace

Oficiální stránky

Na bavorské straně Šumavy, asi 2 km severozápadně od městečka Schönberg teče půvabným údolím potok Mitterbacher Ohe. Kolem panuje typický německý pořádek a čistota. Pole, louky a lesy jsou vzorně udržovány. 

Nebýt rušné silnice, panovala by v údolí bezbřehá idyla. K ní bezesporu v minulosti patřil mlýn Zehrermühle, který dnes má jiné využití. Společně s okolními budovami byl přestavěn na penzion (Gasthaus), který nabízí ubytování a stravování. Přespat nebo trávit i delší dobu návštěvník může buď v budově, v chatce nebo ve vlastním stanu. Ubytování sice není na bavorské poměry zrovna luxusní, ale můžeme ho označit za vysoký standard. 

Majitel služby nabízí přes server booking.com, kde se zájemce dozví podrobnosti. 

Ubytování v penzionu v létě mohou využít turisté putující po bavorské straně Šumavy, v zimě lyžaři, protože docela nedaleko je hned několik ski areálů vhodných hlavně pro začátečníky a středně pokročilé. 


Umístění

GPS souřadnice

48°50'57.116"N, 13°18'35.130"E

Adresa

Zehrenmühle 02
Schönberg 945 13 (Německo)

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
470 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Nejbližší žst je v nedalekém Grafenau. Pro turisty z Česka teoreticky přichází v úvahu cestovat do Schönbergu takto: nejdříve ze Železné Rudy do Zwieselu a pak zde přestoupit na místní vlak do Grafenau. Na trati jezdí společnost Waldbahn. 

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Hledejte spojení do zastávky Zehrermühle, Rasthaus. 

Příjezd osobním autem, parkování

Zehrermühle leží severozápadně od městečka Schönberg na bavorské straně Šumavy. U mlýna je křižovatka silnic B85 a B533. Přijet lze buď od Železné Rudy nebo z hraničního přechodu Strážný. Neplacené parkoviště je přímo před penzionem. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Zehrermühle leží severozápadně od městečka Schönberg na bavorské straně Šumavy. U mlýna je křižovatka silnic B85 a B533. Přijet lze buď od Železné Rudy nebo z hraničního přechodu Strážný. Neplacené parkoviště je přímo před penzionem. 

Přístup pěšky

Okolí je protkáno sítí místních turistických tras, přímo ke mlýnu ale nevede žádná. Ze Schönbergu lze přijít po silnici s malou frekvencí provozu. 

Příjezd na kole, parkování kol

V okolí není mnoho cyklostezek, ale doporučujeme sem jet milovníkům dlouhých stoupání a sjezdů. 

Poznámky pro vozíčkáře

Penzion není bezbariérový. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu