Consell de Mallorca

Krásná budova v Palmě, hlavním městě ostrova

Kontaktní informace

+34 618 914 517
Oficiální stránky
javellaneda@grupiru.com

Consell de Mallorca je budova městské radnice, honosná renesanční stavba, kterou si po většinu roku můžete prohlédnout jakožto návštěvníci města jen zvně. 

Pro turisty je otevřeno vždy každou druhou neděli v měsíci. V 11 hodin se koná prohlídka v katalánštině, ve 12 hodin ve španělštině, vždy pro 5 až 12 osob. Nutná je registrace na telefonním čísle +34 618 914 517 nebo mailem javellaneda@grupiru.com. 

Hlavní zasedací sál vyniká sbírkou obrazů vedoucích představitelů města, krásnými vitráženi v oknech a koženými výplněmi některých křesel. 


Podle: 

https://www.palma.cat/, 10. 10. 2022

Kol. (2020): Mallorca, inspirace na cesty, Lingea Brno, s. 30



Umístění

GPS souřadnice

39°34'9.337"N, 2°38'59.490"E

Adresa

Plaça de Cort 1
Palma 07001

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
6 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Vlaky do Palmy přijíždějí ze tří směrů, vždy přijedete na stanici, která je konečnou (koleje dál nevedou). Je umístěna na Plaça d´ Espanya.

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Pokud na Mallorce budete využívat veřejnou dopravu, pak při příjezdu do Palmy z jiných míst ostrova dojedete na Plaça d´ Espanya. Pak do centra můžete jít pěšky, k budově městské rady je to asi 0,9 km, nebo využijte hustou síť autobusových linek. Vystupte na zastávce Plaça de Cort. Viz též Linky a jízdní řády - EMT Palma

Příjezd osobním autem, parkování

Parkování je možné např. v podzemním parkovišti na Plaça d´ Espanya (nebo jinde v podzemí, kde je zrovna volno) nebo na povrchovém i podzemním parkovišti u přístavu. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Parkoviště pro autobusy v Palmě v naší redakci neznáme. 

Přístup pěšky

Plaça de Cort najdete snadno, pokud půjdete od katedrály La Seu k severu až severovýchodu. 

Příjezd na kole, parkování kol

Ulice v okolí budovy městské rady jsou sice teoreticky sjízdné na kole, ale vzhledem k velkému množství chodců sem také raději jděte pěšky. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu