Roque de las Bodegas

Skála nad mořem na severovýchodním pobřeží ostrova Tenerife


Roque de las Bodegas je skála a stejnojmenná osada s větrnou pláží na severovýchodě ostrova Tenerife. Skála tvoří zajímavý poloostrov, na který vede kamenný chodník. Z něho můžete obdivovat panorama vesnice, kamenité větrné pláže, hor nad ní a moře, které je tu poseto několika skalnatými ostrovy. 

V osadě skládající se zhruba z desítky domů je možno se najíst v několika restauracích a ubytovat se asi na čtyřech místech. Protože se jedná o velmi odlehlou lokalitu, nejezdí sem mnoho turistů, plážoví povaleči už vůbec ne, protože místní pláž je větrná a vhodná spíše pro surf než pro lenošení. 


Umístění

GPS souřadnice

28°34'16.099"N, 16°12'15.266"W

Adresa

Roque de las Bodegas
Santa Cruz de Tenerife 38005

Google Maps | Mapy.cz

Nadmořská výška
0 m.n.m. - 10 m.n.m.
Kategorie chráněného území
Parque rural de Anaga

Přístup

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Jeďte ze Santa Cruz busem č. 946 (směr Almaciga) a vystupte na zastávce Playa Roque Las Bodegas nebo Las Bajas. Spoje jezdí zhruba po 2,5 hodinách celotýdenně. 

Příjezd osobním autem, parkování

Jeďte po silnici TF-134 klikatými serpentinami od tunelu pod hlavním hřebenem přes vesnici Taganana až k moři. Parkovacích možností v osadě u skály je velmi málo, je možné, že žádné prázdné místo nenajdete. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Bus v osadě může jen se štěstím na delší dobu zastavit a zaparkovat na okraji silnice.

Přístup pěšky

Od místa, kde zaparkujete auto, dojdete ke skále a pak kamenným chodníkem na špičku poloostrova, který skála tvoří. Vše zvládnete do půl hodiny. 

Příjezd na kole, parkování kol

Viz příjezd pro auta. 

Poznámky pro vozíčkáře

Na poloostrov se skálou se můžete celkem bez obav vydat, kamenný chodník na něm ale není zcela rovný, proto si vezměte doprovod. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu