Bývalý autokemp u Lázní Bohdaneč

Kdysi známé místo připomíná jen hospoda a vodní plocha


V osadě Novinsko, která administrativně patří k obci Neratov, byl kdysi zřízen autokemp, který využívali zejména návštěvníci Lázní Bohdaneč, také ale cyklisté nebo vodáci, kteří splouvali Opatovický kanál. 

Kemp zanikl a na příslušném místě již na něj nic neukazuje. Zbyla tu silnička s úzkým mostkem přes Opatovický kanál, dále vodní plocha - bývalé koupaliště a hospoda, která jediná na místě bývalého kempu vykazuje znaky činnosti. 

Na některých klasických i internetových mapách kemp ještě existuje. Zájemci o tento druh ubytování a rekreace si u Lázní Bohdaneč musejí nechat zajít chuť a přespat buď v kempu Buňkov v obci Břehy, na tábořištích u Mělické pískovny nebo Lohenické pískovny nebo v některém z penzionů v Lázních Bohdaneč. Vše je cenově velmi rozumně dostupné. 


Umístění

GPS souřadnice

50°4'55.385"N, 15°39'30.383"E

Adresa

Lázně Bohdaneč, Neratov 533 41

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Lázně Bohdaneč, Neratov
Nadmořská výška
219 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Jeďte do žst Pardubice hlavní nádraží. 

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Od žst Pardubice hlavní nádraží jezdí do Lázní Bohdaneč trolejbus č. 3. V případě, že si chcete prohlédnout centrum města a lázně, pak vystupte na zastávce Lázně Bohdaneč, náměstí. Pokud ale chcete u města vyrazit do přírody, pak jeďte o jednu zastávku dál na konečnou. 

Přímo u bývalého kempu je zastávka autobusové linky s velmi nízkou frekvencí spojů na trase Lázně Bohdaneč - Dobřenice. Zastávka se jmenuje Neratov, odb. Novinsko

Příjezd osobním autem, parkování

Zastavit lze na břehu Opatovického kanálu při silnici nebo přes mostek vjet na silnici do bývalého areálu kempu. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Bus může zastavit jen na břehu Opatovického kanálu, do bývalého kempu vjet přes mostek nemůže. 

Přístup pěšky

Z konečné trolejbusu v Lázních Bohdaneč jděte podél silnice č. 36 na okraj města a u mostu přes Opatovický kanál se dejte po silnici doleva. Od konečné celkem 1,6 km. 

Příjezd na kole, parkování kol

Okolí Lázní Bohdaneč a Neratova je skvělým terénem pro cyklistické výlety. Přímo okolo bývalého kempu vedou cyklotrasy 4039, 4274. 

Poznámky pro vozíčkáře

Areál si můžete prohlédnout z auta nebo při jízdě po silničce, na níž nejsou žádné překážky. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu