Exotická zahrada v Přibicích

Neobyčejně zdařile komponovaná ukázka a prodejna exotických rostlin

Kontaktní informace

+420 608 618 775
Oficiální stránky
meffik@seznam.cz

Přibice jižně od Brna jsou obcí, kam turisté nejezdí objevovat přírodní či historické zajímavosti, i když na místním kostele sv. Jana Křtitele se jedna nachází - zazděný románský vstupní portál. 

Mnohem více návštěvníků přichází do prodejny exotických rostlin, kterou její majitel zřídil v severní části obce. Zaujímá velmi dlouhý, úzký pozemek, s nímž se vypořádal krajinářsky neobyčejně působivě. Rostliny jsou přes zimu uskladněny ve skleníku a přes sezonu se nastěhují do venkovních prodejních prostor. Všechny jsou v květináčích a tvoří jedinečnou kompozici. Přitom prodejní prostory jsou v zásadě jednoduché, tvoří je jedna bouda a okružní stezka s jedním mostkem nad jezírkem s rybami. 

Návštěvníka zřejmě nejvíce zaujmou obří olivovníky, ale je tady také dracena, yucca, blahočet, kaki, fíkovník, avokádo, kaktusy a další rostliny, všechny ve velkém počtu. 

Můžete sem jen jít a procházet se tady jako na výstavě pod širým nebem nebo něco koupit a pak doma pěstovat. Prý to není až zas moc složité. Stačí dbát odborných rad prodejců. Nebo si rostliny můžete koupit i přes web. Přejeme hezkou podívanou a případně také exoticko-pěstitelské úspěchy. 



Umístění

GPS souřadnice

48°57'51.025"N, 16°34'23.157"E

Adresa

Přibice 691 24

Google Maps | Mapy.cz

Katastrální území
Přibice
Nadmořská výška
200 m.n.m.

Přístup

Příjezd vlakem

Nejbližší žst se jmenuje Vranovice (trať Brno - Břeclav). Přes Přibice sice vede železniční trať Vranovice - Pohořelice, ale na ní jezdí jen občasné nákladní vlaky. 

Příjezd jinou hromadnou dopravou

Přes Přibice jezdí autobusová linka č. 165 Hustopeče - Vranovice - Přibice - Pohořelice. 

Příjezd osobním autem, parkování

Parkovat lze přímo před prodejnou. 

Příjezd zájezdového autobusu, parkování busu

Parkovat lze přímo před prodejnou. Otáčet se nemusíte, úzkou ulicí lze s určitou opatrností projet dále a na hlavní silnici se můžete vrátit jinou ulicí. 

Přístup pěšky

V krajině u Přibic široko daleko nevedou žádné pěší turistické značené stezky. 

Příjezd na kole, parkování kol

Přes Přibice (nikoli ale okolo exotické zahrady) vede dálková cyklotrasa Krakow - Brno - Wien. Má značení Eurovelo 9, v tuzemsku č. 5. 

Poznámky pro vozíčkáře

Pokud si vezmete fyzicky dobře vybavený doprovod, pak prohlídku exotické zahrady v Přibicích zvládnete. 

Přispěvatelé:

Jan Harmata
Vytvořeno:
Naposledy upraveno:
Datum poslední návštěvy redakce v terénu